Yoga Nidra of yogische slaap is een bewustzijnsstaat tussen waken en slapen. We gaan naar het niveau van het onderbewuste waar al onze onverwerkte indrukken worden opgeslagen om ons ervan bewust te worden en ze los te laten. Het resultaat is meer ontspanning, plezier in het leven, helderheid en stressverlichting. Yoga Nidra in Amstelveen bij The Yoga Academy wordt volgens de Satyananda, Bihar School of Yoga en Himalaya Traditie gegeven. 

Kom een heerlijke Yoga Nidra bij The Yoga Academy volgen voor minder stress en meer helderheid!

 

Veelgestelde vragen

Wat is yoga nidra?

Yoga nidra, wat letterlijk betekent “slaap van de yogi’s“, is een soort yoga die wordt gebruikt om zich zowel geestelijk als lichamelijk voor te bereiden alvorens diepere niveaus van bewustzijn door meditatie te zoeken.

Waar kan ik yoga nidra beoefenen?

Een combinatie van yin yoga en yoga nidra lessen wordt gegeven in The Yoga Academy aan de Ouderkerkerlaan 15 in Amstelveen. De lokatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en parkeren is gratis.

OVER YOGA NIDRA

Yoga Nidra, wat letterlijk betekent “slaap van de yogi’s“, is een soort yoga die wordt gebruikt om zich zowel geestelijk als lichamelijk voor te bereiden alvorens diepere niveaus van bewustzijn door meditatie te zoeken. In veel gevallen wordt yoga nidra opzichzelfstaand beoefend als een dagelijkse ontspanningstechniek. Aanhangers claimen dat een half uur yoga nidra gelijkstaat aan drie uur gewone slaap, hoewel regelmatig gebruik niet wordt aangeraden omdat lichaam en geest nog altijd voldoende rust door natuurlijke slaap behoeven.