YIN YOGA EN DE ELEMENTEN

(WORLD YOGA ALLIANCE)

Ben je al yogadocent of wil je graag meer inzicht en verdieping in je eigen Yin Yoga practice? De Yin Yoga training van The Yoga Academy is een 50 uurs opleiding geregistreerd bij de World Yoga Alliance. Deze Yin Yoga Training is voor iedereen die zich wil verdiepen in Yin Yoga en interesse heeft in meer dan alleen de fysieke asanas, maar ook in het energetische niveau.

De opleiding is toegankelijk voor iedereen met ervaring in de yoga. Minstens en half jaar ervaring in de yoga is een pre, maar niet noodzakelijk. Ben je al yoga docent dan kan je deze 50 uurs laten registreren bij de World Yoga Alliance, zodat je kunt toewerken naar een 300 of 500 uurs registratie.

 

Yin Yoga en de Meridianen.

Yin Yoga is een meditatieve vorm van yoga waarbij de houdingen 3-5 minuten of langer worden aangehouden op een ontspannen manier. Het werkt in op diepe lagen in ons systeem. Het wordt ervaren als helend voor lichaam en geest, omdat er echt tijd is om naar binnen te gaan en te ontspannen. De energie-banen (meridianen, nadis) worden gestimuleerd wat noodzakelijk is voor een gezond lichaam maar ook voor balans van emoties en gedachten. Deze meridianen vormen een netwerk in ons systeem en beïnvloeden hoe we denken, voelen en functioneren.

 

Het programma:

De opleiding bestaat uit 6 modules. Elke module behandelen we een Element met de daarbij verbonden asanas, meridianen, organen, emoties en energie. Een module bestaat uit een thema waar we op persoonlijk vlak meer bewustzijn over krijgen en door practice heling plaats kan vinden. We volgen de Yin Yoga theorie van de grondlegger Paul Grilley en leggen en sterk fundament met de Yin Yoga asanas. We leren alle basis houdingen en het gebruik van props, zodat je begrijpt hoe je jezelf en anderen kunt ondersteunen en corrigeren. Je vergroot je kennis van het fysieke, emotionele en energetische lichaam en je leert om deze kennis toe te passen in je yoga-lessen en in je eigen yoga-practice. Er zal ruimte zijn voor diepe ontspanning en naar binnen te gaan om contact te maken met jezelf. Dit ondersteunt door ademhalingsoefeningen en meditatie.

 

Docent: Yuna van Munster

De Yin Yoga Training wordt door Yuna van Munster gegeven. Door haar jarenlange ervaring als Yin Yoga docent, aangevuld met een achtergrond psychologie en natuurgeneeskunde weet ze de kennis van de westerse en oosterse zienswijze in een mooie balans met elkaar te integreren. Haar trainingen en onderzoek zijn gericht op het gebied van het energielichaam, de meridianen en chakras. We werken met relatief kleine groepen, waardoor er veel persoonlijk aandacht mogelijk is. Deze Yin Yoga Training is al 5 jaar met succes afgerond. Dit jaar zal de zesde Yin Yoga Training starten.

 

Wat ontdek en leer je?

• De achtergrond van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG)

• Vijf elementen theorie, en hoe deze invloed heeft op ons

• Meridianenleer

• De relatie van de meridianen, organen en emoties

• Hoe Yin Yoga onze emoties beïnvloedt en omgekeerd.

• Yin Yoga houdingen

• Het gebruik van hulpmiddelen (props) in de houdingen

• Inspiratie om Yin Yogalessen samen te stellen op basis van de meridianen en de vijf elementen

• Introductie energetische anatomie: koshas, nadis, chakras

• Ademoefeningen (pranayama) om de Yin Yang balans in jezelf te stimuleren

• Meditatie

• Diepe ontspanning

• En nog veel meer…

 

 

Data: 6 zaterdagen 12:30-17:30,

2, 9 & 30 oktober

6, 13 & 20 november

 

Prijs: 645,- euro excl. btw

Lokatie: The Yoga Academy in Amstelveen