Hatha Yoga wordt gekenmerkt door de klassieke vorm van asanas. We gebruiken de spieren, activeren de energie en de geest verstild. Het lichaam wordt sterk en soepel. Hatha Yoga in Amstelveen is de perfecte voorbereiding voor meditatie en helder en fris op weg te gaan.

Kom Hatha Yoga volgen bij The Yoga Academy voor meer helderheid!

 

Veelgestelde vragen

Wat is hatha yoga?

Hatha-yoga is een tak van yoga die bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing te verkrijgen over de geest en vooral het lichaam. In het Westen is het vooral deze vorm van yoga die bekendheid heeft gekregen, waardoor men vaak hatha-yoga bedoelt, wanneer men van yoga spreekt.

Waar kan ik hatha yoga beoefenen?

Hatha yoga lessen worden gegeven in The Yoga Academy aan de Ouderkerkerlaan 15 in Amstelveen. De lokatie is bereikbaar met het openbaar vervoer en parkeren is gratis.

Over Hatha Yoga

Hatha-yoga is een fysieke yogavariant die voor het grootste deel bestaat uit de beoefening van lichaamshoudingen (asana’s) en ademhalingstechnieken (pranayama). Hatha-yoga bestaat voornamelijk uit niet-bewegende asana’s. Meditatie is voor veel yogi’s een belangrijke afronding om de eenheid van lichaam en geest te voelen. In andere fysieke vormen van yoga, zoals ashtanga vinyasa yoga, worden de asana’s niet statisch maar juist bewegend uitgevoerd, vaak door verschillende asana’s in series achter elkaar uit te voeren. Hatha-yoga kent eveneens enkele series, waarvan de Zonnegroet de bekendste is.