Hatha Yoga wordt gekenmerkt door de klassieke vorm van asanas. We gebruiken de spieren, activeren de energie en de geest verstild. Het lichaam wordt sterk en soepel. Hatha Yoga in Amstelveen is de perfecte voorbereiding voor meditatie en helder en fris op weg te gaan.

Kom Hatha Yoga volgen in Amstelveen bij The Yoga Academy voor meer helderheid!

Veelgestelde vragen

Wie geeft les in hatha yoga?

De oprichtster van The Yoga Academy, Yuna van Munster, JJ van Zon en Marle de Leede geven alledrie les in hatha yoga.

Wat is hatha yoga?

Hatha-yoga is een tak van yoga die bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing te verkrijgen over de geest en vooral het lichaam. In het Westen is het vooral deze vorm van yoga die bekendheid heeft gekregen, waardoor men vaak hatha-yoga bedoelt, wanneer men van yoga spreekt.

Waar kan ik hatha yoga beoefenen?

Hatha yoga lessen worden gegeven in het SAKB KunstLokaal aan de Ouderkerkerlaan 15 in Amstelveen. De lokatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en parkeren is gratis.

Wanneer kan ik hatha yoga lessen volgen?

Volgens het lesrooster worden elke dinsdagochtend van 9:30 tot 10:45 uur, elke woensdagavond van 18:45 tot 20:00 uur en elke donderdagavond van 18:45 tot 20:00 uur hatha yoga lessen gegeven.

Over Hatha Yoga

Hatha-yoga is een fysieke yogavariant die voor het grootste deel bestaat uit de beoefening van lichaamshoudingen (asana’s) en ademhalingstechnieken (pranayama). Hatha-yoga bestaat voornamelijk uit niet-bewegende asana’s. Meditatie is voor veel yogi’s een belangrijke afronding om de eenheid van lichaam en geest te voelen. In andere fysieke vormen van yoga, zoals ashtanga vinyasa yoga, worden de asana’s niet statisch maar juist bewegend uitgevoerd, vaak door verschillende asana’s in series achter elkaar uit te voeren. Hatha-yoga kent eveneens enkele series, waarvan de Zonnegroet de bekendste is.