Dit is een yin yang yogales gebaseerd op het holistische gezondheidssysteem Ayurveda. Rustige asanas worden afgewisseld met meer dynamische bewegingen. Voor als je een beetje meer activering wilt, maar nog steeds een ontspannen les. Het effect is een goede balans tussen lichaam en geest. Doe mee met deze Yin Yang Yoga les gebaseerd op de eeuwenoude kennis van Ayurvedische wijsheid bij The Yoga Academy.

Veelgestelde vragen

Wat is ayurvedische yoga?

Ayurvedische yoga is gebaseerd op de Ayurveda, de eeuwenoude Indiase geneeskunde.

Waar kan ik ayurvedische yoga beoefenen?

Ayurvedische yoga lessen worden gegeven in The Yoga Academy aan de Ouderkerkerlaan 15 in Amstelveen. De locatie is bereikbaar met het openbaar vervoer en parkeren is gratis.

Over Ayurvedische Yoga

Veel yogaconcepten zijn sterk verweven met ayurvedische principes. Er bestaan honderden verschillende yogaoefeningen die allemaal op een eigen aspect van geestlichaamenergieën betrekking hebben. Als een prakrit en vikriti eenmaal bekend zijn, is volgens de Ayurveda gerichte balancering daarvan mogelijk met specifieke yogaoefeningen.

Ademhaling is volgens veel oosterse tradities de verbinding tussen het innerlijk en de uiterlijke wereld. De Ayurveda biedt een aantal specifieke ademhalingstechnieken die ook bij yoga en in de chakratheorie worden gebruikt. De bekendste hiervan is de pranayama, oftewel evenwichtig ademhalen, beurtelings door een neusgat.