How to create health in your life

Ayurveda is de kennis van een lang, gelukkig en gezond leven.
Deze holistische geneeskunde ontwikkelde zich ongeveer 5000 jaar geleden in India en wordt beschouwd als het oudste gezondheidssysteem ter wereld.

Volgens de Ayurveda  zijn er drie basisenergieën: Vata, Pitta en Kapha – ook wel doshas genoemd. Deze drie doshas samen in combinatie met elkaar vormen onze unieke constitutie. Al onze fysieke, mentale en psychische eigenschappen geven uitdrukking aan een volkomen individuele combinatie van deze drie doshas in onze persoonlijkheid. Ze vormen ons ‘ayurveda-type’, de blauwdruk voor een lang en gezond leven.

In deze workshop leer je:

-Wat is Ayurveda?
-Wat zijn de 3 doshas  (Vata, Pitta en Kapha)
-Levensstijl en voedingsadviezen voor elke Dosha
-Ayurveda Lente-oefeningen om je gezondheid te ondersteunen
-Kapha balancerende yoga

Ayurveda oefeningen:

We doen Ayurveda oefeningen om je gezondheid te ondersteunen speciaal voor het seizoen de lente: je leert Kapha dosha (aarde / water) te balanceren om je levendiger, lichter en helderder te voelen in lichaam en geest. Je zult ook leren waarom dit volgens Ayurveda een van de beste tijden is om te ontgiften.

Ayurvedische yoga:
Kapha balancerende yoga: we zullen tijdens deze workshop een korte Ayurvedische yoga practice doorlopen, waardoor je zult ervaren wat voor soort yoga en pranayama we specifiek in de lente kunnen doen om balans te creëren.

 

Teacher: Johanna Sun-wha Lundqvist

Datum: 19 april 14:00-16:30
Prijs: €35,-

Klik hier voor Inschrijven